Želatovice mají první body, vezou je z našeho hřiště

25.08.2011 12:00

Želatovicé mají první body, vezou je z Troubek

FK Troubky – FC Želatovice 0:1 (0:0)

Úvod zápasu příliš fotbalové krásy nenabídl. Trochu hrát se začalo až po přestávce na občerstvení, kterou sudí nařídil v polovině úvodního dějství.

Jako první se osmělili hosté, jenže Dlouhého střela postrádala razanci. Daleko nebezpečněji pálil na druhé straně Němčák a gólman Čech musel jeho pokus s vypětím všech sil vyrážet na roh. Ten samý hráč se zanedlouho v šestnáctce dobře uvolil, ovšem jeho pokus šel přímo doprostřed brány.

Po příchodu z kabin neuběhlo ani pět minut a poprvé se měnilo skóre. Želatovický obránce Liška se prokličkoval až na roh vápna a parádní střelou na vzdálenější tyč překonal gólmana Maráka.

Pojistku mohl přidat Juráň, který se po centru ze strany zjevil zcela nehlídán na malém vápně. Jenže své šance se spíše zalekl a střela tak šla mimo.

To se mohlo hostům zle vymstít hned v zápětí, kdy gólman Čech podběhl centrovaný míč, Stískal jej vrátil hlavou před prázdnou bránu, jenže naběhnuvšímu Romanu Haviernikovi scházely centimetry.

Tentýž hráč se dostal do poslední šance celého utkání v 83. minutě, kdy ve skluzu nasměroval míč jen těsně vedle, což znamenalo, že všechny body si odvezli hosté z Želatovic.

„První poločas jsme hráli bázlivě. Po změně stran jsme si vytvořili dvě slušné šance, ale chybělo nám trošku štěstí. Nechali jsme soupeře jednou individuálně proniknout a zakončit, což nás stálo body. Želatovice hrály tak, jak jsme jim dovolili, a my hráli špatně. Musíme zkvalitnit přihrávku, být více bojovnější, důraznější a jít s větší vůlí do šestnáctky, protože jenom tam se to rozhoduje,“ pověděl kouč Troubek Karel Josl.

Jeho protějšek, Bohumil Chodil, k zápasu poznamenal. „Jednalo se o první derby navíc s nováčkem soutěže, který ukázal své kvality, proč postoupil do vyšší soutěže. Byl to zápas o jednom gólu, který se podařilo vstřelit nám, a proto jsme šťastnější a bereme tři body,“ řekl.

FK Troubky: Marák – Pospíšil (83. Navrátil), Čevela, Vala, Josef Haviernik – Gregovský (64. Petráš), Stoklásek, Roman Haviernik, Němčák, Ticháček (72. Nemrava) – Stískal. Trenér: Karel Josl.

FC Želatovice: Čech – Bernard, Vrba, Žandovský (74. Smékal), Liška – Calábek, Juráň, Němec (15. Havlík), Jemelka – Chuda (79. Mackovík), Dlouhý. Trenéři: Bohumil Chodil, Pavel Hošek.

Branka: 50. Liška.  

                                                             autor: David Klein (Přerovský deník)

 
Zpět