Z Konice s rukavicí

17.10.2011 16:43

Troubky dostaly v Konici bůra

Konice – Už na druhou příčku tabulky poskočili fotbalisté Konice. Exidivizní tým z Prostějovska v neděli na domácí umělé trávě deklasoval Troubky 5:0 a na vedoucí Hranice ztrácí v tabulce krajského přeboru už jen čtyři body.

Hosté v Konici vyhořeli především ve druhém poločase, ve kterém inkasovali čtyři branky.

„Výsledek sice napovídá, že to bylo jasné utkání, ale rozhodně nebylo jednoduché. Zejména za stavu 1:0 jsme museli být velmi obezřetní v obraně. Hosté pozorně čekali na naši chybu. My naštěstí žádnou závažnější neudělali a po přestávce rozhodli,“ okomentoval utkání konický kouč Svatopluk Kovář.

Jeho svěřenci šli do vedení v 19. minutě, kdy se po přihrávce Klobásky prosadil Martin Schön. Ještě předtím, v samotném úvodu utkání, se museli domácí vypořádat se zraněním Jonáše Navrátila, místo kterého musel ve 3. minutě naskočit ne zcela doléčený Adam Novotný.

Nováček soutěže z Troubek sice v první půli vyčkával na zaváhání konické obrany, do vážnější příležitosti se ale nedostal.

Po změně stran přidal domácí favorit druhou branku. Ve 47. minutě si na odražený míč po standardní situaci počkal Kryl a pohotově jej uklidil do sítě Marákovi branky.

„Ještě v této fázi jsme dokázali soupeře pozlobit, třetí gól nás však definitivně zlomil,“ posunul se sekretář a asistent troubeckého trenéra Josla Pavel Němčák do 66. minuty, kdy potrestala Konice velkou minelu brankáře Maráka.

Novotný míč nesobecky předložil jako na zlatém podnose Krylovi a ten svoji druhou brankou získal Konici třígólový náskok.

Ten ještě dokázali domácí v poslední dvacetiminutovce vylepšit zásluhou Novotného, který zužitkoval Růžičkovu nahrávku trefou na 4:0. Šest minut před koncem stanovil konečný výsledek čerstvý muž na hřišti Ladislav Bílý.

„Jsme rádi, že se nám doma znovu podařilo zvítězit. Ale moc dobře si uvědomujeme, že nás teď čekají dva velmi těžké zápasy, které bychom chtěli zvládnout,“ upozornil trenér Kovář na nadcházející utkání v Kozlovicích a doma s Určicemi.

I do nich ale vstoupí Konice v roli favorita. Po špatném vstupu do soutěže se dostala na vítěznou vlnu a začala prohánět vedoucí Hranice.

„Podařilo se nám zkonsolidovat obranu, dostáváme málo branek. Našli jsme optimální složení, po tom začátku, kdy jsme se ani pořádně neznali, si tým konečně sednul,“ pochvaloval si Kovář.

Sokol Konice – FK Troubky 5:0 (1:0)

Branky: 19. Schön, 47. a 66. Kryl, 70. Novotný, 84. Bílý. Rozhodčí: Krobot – Svozil, Kratochvíl. ŽK: Dvořák – Kalina, Stoklásek, Čevela, Marák. Diváků: 150.

Konice: Kmecík – Škoda, Ullmann, Řehák, Růžička – Klobáska, Dvořák, Bednář, Navrátil (3. Novotný, 71. Vydržel), Schön (82. Bílý) – Kryl. Trenér: Svatopluk Kovář.

Troubky: Marák (72. Fréhar) – Petráš, Vala, Čevela, Gregovský – Kalina, Haviernik, Stoklásek (74. Vrána), Němčák, Ticháček (80. Hejkerlík), – Stískal. Trenér: Karel Josl

Zpět