Troubky se zabetonovaly a Oskavu položily z brejků

05.09.2011 16:24

Fotbalisté Troubek po středečním zaváhání se Zlatými Horami chtěli v dalším kole krajského přeboru na svém trávníku porazit Oskavu, která však přijela ve velice dobrém rozpoložení, jelikož v posledním souboji porazila Želatovice vysoko 6:0.

V neděli odpoledne se však hrál v Troubkách diametrálně odlišný fotbal, který více svědčil domácím.

Už se zdálo, že první poločas utkání třetí Oskavy (10 bodů) a jedenáctých Troubek (5 b.) nenabídne žádnou braku.

Až těsně před odchodem do kabin si Němčák potáhl míč po straně, dostal se až před gólmana Navrátila a krásnou střelou do šibenice poslal svůj tým do vedení. Ve 44. minutě vskutku povedená trefa do šatny.

„Kluky jsem před zápasem upozorňoval, že to bude nepříjemný soupeř. Vždyť loni jako nováček si vedl suverénně. Hráli jsme se zajištěné obrany a těsně před přestávkou po krásné střele Němčáka šli do vedení, což bylo nesmírně důležité,“ uvedl Karel Josl, kouč domácího celku.

„Hráče jsem v kabině upozorňoval, že musí hrát dál v obraně zodpovědně a hrozit ve druhé poli z brejků, jelikož soupeř to otevře,“ pokračoval.

A skutečně. O uklidňující druhou trefu se postaral dvacet minut před koncem záložník Stoklásek, který se prosadil hlavou po standardní situaci.

Definitivní tečku za zápasem udělal v 85. minutě Vala, jenž potřetí překonal gólmana Navrátila.

„Celý tým chválím za poctivý výkon. Soupeře jsme do ničeho nepustili, jen z dálky se dvakrát prezentoval, a to bylo vše. V tabulce pravdy jsme ale stále v mínusu, chtělo by to proto dovést nějaké body i z venku a před polovinou soutěže jich nasbírat co nejvíce,“ dodal Karel Josl.

Zatímco v táboře domácích převládala spokojenost se třemi body, trenér Oskavy Květoslav Pospíšil z Troubek neodjížděl zrovna optimisticky naladěn.

„Nejsem spokojený s výkonem družstva. Na můj vkus je tam obrovská sinusoida směrem nahoru a dolů. Hráči mě po středečním výkonu zklamali na celé čáře,“ řekl.

„Přestože jsme měli sedmdesátiprocentní převahu, fotbal se hraje na branky, ty nám dali domácí a uštědřili nám lekci z produktivity. Držení míče bylo jednoznačně na naší straně. Soupeř se stahoval na vlastní polovinu a vytvářel neprůstupnou sít,“ pokračoval v hodnocení.

„Největší naše slabina byla zhruba dvacet metrů před šestnáctkou, kde jsme se nedokázali prosadit jeden na jednoho. Mohli jsme hrát klidně až do rána, ale gól bychom stejně nedali,“ dodal Květoslav Pospíšil.

FK Troubky – Jiskra Oskava 3:0 (1:0)

Branky: 44. Němčák, 70. Stoklásek, 85. Vala.

FK Troubky: Marák – Pospíšil, Vala, Čevela, Gregovský (80. P. Petráš) – Kalina, R. Haviernik, Stoklásek, Němčák, Ticháček – Stískal (88. Brázda). Trenér: Karel Josl.

Jiskra Oskava: Navrátil – Dus, Vašíček, Plachý, Klos – Janíček (72. Kasal), Dlugoš, Veselský, Šimeček – Sokol, Šrom (50. Siegl). Trenér: Květoslav Pospíšil.

                                          Autor: David Klein (Přerovský deník)

Zpět