Tři branky v síti Hněvotína, přesto domů bez bodu ...

12.09.2011 10:48
Hněvotín drží neporazitelnost, doma přestřílel Troubky

Hněvotín – Na pět utkání prodloužili svou sérii neporazitelnosti fotbalisté Hněvotína a diváci, kteří navštívili zápas s Troubkami se rozhodně nenudili. S góly se doslova roztrhl pytel, padlo jich sedm a domácí porazili nováčka divokým skóre 4:3.

Hněvotín je v krajském přeboru považován spíš za defenzivně laděný tým. „I pro mě je taková přestřelka překvapením. Zvlášť když jsem se den před utkáním dozvěděl, že budeme muset hrát bez tří hráčů obvyklé sestavy,“ říkal trenér Hněvotína Radek Šindelář.

Zároveň přiznal, že vítězství jeho týmu bylo spíš šťastné. „Soupeř hrál velmi dobře, byl fotbalový a místy měl opravdu velkou převahu. My jsme hráli na brejky a nakonec nám to vyšlo,“dodal Šindelář.

Výrazně lepší tým hostů vedl v zápase jen jednou. V úvodu sice nevyužil dvě velké šance, ale po minele domácí obrany se přece jen prosadil Havierník. „Snažíme se hrát pohledný útočný fotbal a celkem se nám to i daří, ale naše produktivita je opravdu mizerná,“ poznamenal kouč Troubek Karel Josl. „Zápas jsme mohli pohodlně už v první půli rozhodnout. Jenže jsme šance neproměňovali a navíc i dělali hrubé chyby v obraně,“ doplnil.

Hněvotín tak krátce nato díky Skoumalovi vyrovnal a po centru Marka Šulc hlavou dokonce strhl vedení na domácí stranu. Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, protože tečovanou střelou vyrovnal Němčák.

Vstup do druhé půle ale měli lepší znovu domácí fotbalisté. Šulc převzal míč u rohového praporku, odcentroval a k překvapení všech nakonec i skóroval, protože jeho přihrávka proskotačila nikým netečována až na zadní tyč soupeřovy branky. Hosté ještě jednou dokázali srovnat krok zásluhou pokutového kopu Stokláska, jenže se radovali sotva tři minuty. Šulc trefil tyč a Kawij při dorážce osvědčil svůj důraz, který rozhodl.

„Po našem posledním gólu si hosté vytvořili opravdu drtivý tlak a dá se říct, že už jsme jen odkopávali. Se štěstím se nám nakonec podařilo vedení udržet. Jsou to pro nás cenné tři body, protože soupeř skutečně byl tentokrát lepší,“ uznal Radek Šindelář.

Jeho protějšek Karel Josl musel být zklamaný. „Vzadu jsme ale z nedůslednosti dělali opravdu velké chyby. Fotbal je někdy takový, že jste lepší a nevyhrajete. Když dáte venku tři góly, tak byste neměli prohrát. Nám se to bohužel stalo,“ konstatoval na závěr.

FC Hněvotín – FK Troubky 4:3 (2:2)

Branky: 18. Skoumal, 35. a 47. Šulc, 68. Kawij – 15. Havierník, 40. Němčák, 65. Stoklásek z pen. Rozhodčí: Válek – Krobot, Krpec.

Hněvotín: Běhalík – Olbert, Zamykal, Švajda, Novák – Marek, Kawij, Skoumal, Schvarz – Šulc, Křižan (87. Veselský). Trenér: Radek Šindelář.

Troubky: Marák – Pospíšil, Vala, Vrána, Gregovský – Nemrava (65. Kalina), Havierník, Stoklásek, Němčák, Ticháček – Stískal. Trenér: Karel Josl       

                                                              zdroj: Olomoucký deník

 

 

Zpět