Sokol Konice – FK Troubky 3:0 (1:0)

24.03.2014 09:35

Konice i v déšti smetla Troubky. Půjdeme výš, hlásí kouč

Konice – Propršený, ale šťastný začátek jara má za sebou Konice. Tamějším fotbalistům letos vůbec nevyšla příprava, za to start sezony byl výborný.

Svěřenci trenéra Jedličky porazili na domácím hřišti Troubky 3:0.

Zápas začal nečekaně rychlým gólem. Už po minutě a půl se dopředu propracoval Václavek. Ten balon přihrál nabíhajícímu Antlovi, který nedal brankáři Troubek sebemenší šanci.

Silný déšť a rychlý úvodní gól hosty zaskočil. Na hřišti byli o poznání aktivnější domácí. Antl mohl znovu skórovat, ale jeho hlavička mířila nad.

V osmnácté minutě poprvé zahrozili i hosté, Rec však Nemravovu střelu chytl.

Poté se Troubky ujaly iniciativy. Tu nepřetavily ve větší příležitost. Naopak v samotném závěru poločasu mohl Sedláček svou dělovkou z hranice šestnáctky zvýšit konické vedení. Frehar byl však pohotový.

Po změně stran byly Troubky opět aktivnějším mužstvem.

Nejblíže brance byl Stoklásek, Rec však jeho pokus zneškodnil. V jednašedesáté minutě se pak k přímému kopu téměř z poloviny hřiště postavil Filip Drešr a jeho dělovka prosvištěla přes obránce i gólmana přímo do sítě. Konice už vedla 2:0.

Hostům se přestalo úplně dařit, zvláště přechod do útoku byl pro Troubky velkým problémem. V závěru se navíc dostal do úniku Václavek, ale tak dlouho váhal se střelou, až o balón přišel. Třetí trefu domácích přidal Radek Řehák, který využil rohového kopu. Koničtí tak Troubky zdolali 3:0.

„Rozhodl hned ten první gól. První poločas byl poté vyrovnaný. V tom druhém jsme hráli hodně vzadu. Soupeř se snažil hrát, ale my jsme přidali dvě branky. Zodpovědný výkon předvedli všichni hráči, takže v pohodě," usmíval se konický trenér Roman Jedlička a dodal:

„Jsme velmi spokojeni se třemi body. V pátek ze soutěže odstoupily Zlaté Hory, takže jsme se vyhoupli na jedenáctou příčku a nyní půjdeme ještě výš. Důležité je nyní neprohrát v Ústí."

„Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. My jsme si mysleli, že vítězství přijde samo a nepřišlo. Konice hrála agresivně z boku. Soupeři čekali před šestnáctkou, kam jsme se nemohli dostat. To byla voda na jejich mlýn," kroutil hlavou kouč a kapitán Troubek Lumír Stoklásek.

Podle něj zápas rozhodla už první konická trefa: „Utkání ovlivnil brzký gól po individuální chybě Romana Pospíšila. Potom se nám to už jen těžko otáčelo."

Sokol Konice – FK Troubky 3:0 (1:0)

Branky: 2. Antl, 61. F. Drešr, 85. Řehák. Rozhodčí: Jelínek – Kopecký, Knoll. ŽK: Kováč, Václavek – Haviernik J., Petráš, Stoklásek. Diváků: 20.

Konice: Rec – Bílý, Sedláček P., Řehák, Růžička – Václavek, Sedláček T., Kořenovský, Drešr F.(88. Olejníček) – Antl (88. Burget), Kováč (90. Drešr M.). Trenér: Roman Jedlička.

Troubky: Frehar – Nemrava, Pospíšil, Stoklásek, Havierník J. – Jakubec, Haviernik R., Petráš, Němčák – Benýšek, Brázda. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.

 

Zpět