S TJ Sokol Velké Losiny smírně

26.09.2011 22:49

V Troubkách se body dělily, Stískal zazdil 4 gólovky

Troubky potřebovaly proti přímému konkurentu v tabulce nutně bodovat. Možná i proto začaly utkání ve velkém stylu.

Už ve druhé minutě si totiž na krásnou kolmici za obranu naběhl kapitán Stoklásek a podél vyběhnuvšího gólmana Hataly otevřel skóre.

Na rozdíl dvou gólů mohl stejný hráč upravit o šest minut později, ale přímým nártem minul zadní tyč o půl metru. Domácí Troubky byly v prvním poločase lepším týmem. Do dalšího průniku se v 37. minutě dral Kalina, ale pokus o přelobování Hataly se mu vůbec nepodařil. Hanácký tým ale nakonec vedení přeci jen navýšil. Slova se ujal opět Lumír Stoklásek, který ve 40. minutě tvrdou přízemní střelou překonal gólmana hostí podruhé.

„Začali jsme absolutně nekoncentrovaně. Náš pohyb v tomto utkání byl tristní, katastrofální. Po této stránce jsem absolutně nespokojený. Do otevřené obrany jsme rychle obdrželi jednu branku, posléze i druhou,“ prohlásil trenér hostí Zdeněk Struhal.

Velké Losiny však nepřijely do Troubek prohrát. Velice důležitým okamžikem z jejich pohledu byla krásná střela Jaroslava Klemsy, která zapadla za bezmocného Maráka. Hosté tak snížili ještě do konce první půle a vrátili se tak do zápasu. „To, že jsme ještě do poločasu vstřelili kontaktní branku, nám hodně pomohlo,“ dodal kouč Strouhal.

Po změně stran už hostující celek zápasu dominoval. Po hřišti se lépe pohyboval a logicky se tak v pokutovém území dostával do mnohem zajímavějších pozic. Po deseti minutách se dočkal také zaslouženého vyrovnání, když tvrdou střelu Klemsy gólman Marák jen vyrazil a volný Šinogl neměl s dorážkou žádný problém.

Losiny svůj tlak i nadále stupňovaly, a kdyby Němečkovu hlavičku nevyrazil brankář Marák do břevna, zřejmě by dokonaly ukázkový obrat.

Vyrovnaný stav ale nakonec vydržel až do úplného konce střetnutí. Domácí mohou za viníka této skutečnosti označit střídajícího útočníka Stískala, který mohl v krátkém sledu rozhodnout hned čtyřikrát. V rozmezí 76. a 86. minuty se totiž probojoval do dvou tutových hlaviček, ale ani jednou netrefil bránu. Mimo tři tyče skončila také jeho střela z otočky a vymezený prostor minul i při pokusu o přehození brankáře Hataly.

„Koncovka je naše největší bolest. Tomáše Stískala jsem dneska nechal stát, aby si uvědomil, že na tom má zapracovat. Už minulý týden v Hněvotíně mohl rozhodnout, když šel sám na brankáře. Možná byl v těch situacích trošku nervózní. Musím si s ním promluvit osobně a zjistit, co se děje, protože on se do těch situací dostává a umí je proměňovat. Dneska nás to stálo dva body,“ konstatoval domácí trenér Karel Josl.

Remíza sice z pohledu obou týmů příliš neřeší, ale vzhledem k průběhu utkání je naprosto zasloužená. S tím po utkání souhlasili také oba trenéři. „Po průběhu zápasu bod bereme, protože soupeř byl fotbalovější. Můžeme být rádi, že nás v koncovce nepotrestal ještě více. Šance byly na obou stranách, tento zápas měl skončit výsledkem 5:5,“ vyhodnotil utkání Josl.

„Zvenku je bod vždycky dobrý, ale myslím, že kdybychom se přiblížili výkonu, který jsme předvedli například proti Litovli, tak bychom odtud odjížděli ještě radostnější. Mohli jsme vyhrát, ale stejně tak i prohrát. Remíza je asi zasloužená,“ souhlasil se svým kolegou kouč Strouhal.

FK Troubky – TJ Sokol Velké Losiny 2:2 (2:1)

Branky: 2. a 40. Stoklásek – 42. Klemsa, 54. Šinogl, Rozhodčí: Machala – Boháč, Ráb, ŽK: Němčák – Klemsa, Diváci: 200

Sestavy

FK Troubky: Marák – Pospíšil, Čevela, Vala, Ticháček – Vrána (55. Stískal) – Kalina, Němčák, Haviernik – Stoklásek, Nemrava (64. Pich). Trenér Karel Josl

TJ Sokol Velké Losiny: Hatala – Macek, Němeček, Panov, Šinogl – Šimák, Klemsa, Krejčí, Václavský (80. Nedvěd) – Navrátil (89. Hložánka), Smrž (87. Žalman). Trenér Zdeněk Strouhal

                                     zdroj: Přerovský deník

Zpět