První tříbodový zisk po výhře nad SK Hranice

29.08.2011 13:58

Hranice překvapivě nestačily na nováčka z Troubek

Někdo by si řekl, že souboj Hranic, které se na jaře rvaly o postup do divize a nováčka krajského přeboru z Troubek, je soubojem Davida a Goliáše. Jenže chyba lávky. Hosté vsadili na důkladnou obranu a slavili tříbodový zisk. Utkání začalo pro domácí naprosto ideálně, když Merta hned ve čtvrté minutě poslal svůj tým do vedení. Žádná pojistka však nepřicházela, naopak po půlhodině svítil na ukazateli stav 1:1 po trefě Romana Haviernika.O tom, že po utkání budou šťastnější hosté, rozhodl v 66. minutě Stískal.

„Jeli jsme do Hranic s tím, že nemáme co ztratit. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, nic neotvírat a využívat brejků. Přesto jsme hned v úvodu inkasovali. Nicméně kluci nepanikařili a to bylo hlavní. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat,“ pověděl Karel Josl, kouč vítězného celku.

„Věděli jsme o síle soupeře, která byla enormní hlavně ve druhé půli. Hranice s námi prohrály v produktivitě. Jejich útok jen nakopával míče. Je pravda, že jsme měli i štěstí. Tři body jsou ale doma a to je důležité,“ dodal.

Své k zápasu pověděl i hranický trenér Petr Zatloukal.

„Do utkání jsme vstoupili dobře a hned zkraje se ujali vedení. Jenže místo toho, abychom z dalších šancí, které jsme si vypracovali, pojistili svůj náskok, z ojedinělé akce soupeře jsme inkasovali,“ řekl.

„Ve druhé půli jsme hráli prakticky neustále na soupeřově polovině a dostali jsme se do spousty gólovek, které jsme neproměnili. Byl to hodně nešťastný zápas. Nedávali jsme šance a soupeř z minima vytěžil maximum tím, že vstřelil druhou branku,“ konstatoval Zatloukal.

„Z osmi, devíti šancí jsme se trefili pouze jednou, v dalších případech skvěle zasáhl gólman nebo za něj zaskakovali obránci. Kluci hráli dobře a oddřeli to až do konce. Jediné, co jim mohu vytknout, je produktivita,“ mrzelo trenéra.

„Troubky měly holt šťastný den. Je to pro nás velká ztráta vzhledem k průběhu utkání. Soupeř hrál zezadu, prostě to, co potřeboval. Měl i kus štěstí,“ dodal Petr Zatloukal.

SK Hranice – FK Troubky 1:2 (1:1)

Branky: 4. Merta – 33. R. Haviernik, 66. Stískal.

SK Hranice: Matůšů – Chrastina, Kundrát, Wojnarovský, Čáp (80. Tkáč) – Modelský (66. Pokorný), Bušina, Málek, Pecha (66. Žoch) – Kušner, Merta. Trenér: Petr Zatloukal.

FK Troubky: Marák – Pospíšil, Vala, Čevela, J. Haviernik – Ticháček, R. Haviernik (80. Navrátil), Němčák, Stoklásek, Nemrava (70. Petráš) – Stískal. Trenér: Karel Josl.

Autor:
David Klein ( Přerovský deník )

 

Zpět