Nové Sady opět nadělily pětku. Odnesly to Troubky

29.04.2014 10:28

Olomouc – Fotbalisté Nových Sadů odehráli na jaře třetí domácí zápas a potřetí svému soupeři nadělili pět branek.

Po Medlovu a Litovli tentokrát odnesly řádění novosadských hráčů Troubky, které neudržely překvapivé vedení a prohrály 1:5.

Dlouho to ale na kanonádu domácích nevypadalo. V první půli se hrál vyrovnaný fotbal a Nové Sady si mnoho šancí nevytvořily.

Výjimkou byla akce Škody, který sám před bránou minul. Podobnou šanci měl na druhé straně i Ticháček, ale ani on bránu netrefil.

„Soupeř dobře bránil na vlastní polovině a těžko se nám tam dostávalo," uznal domácí trenér Karel Trnečka.

„Takové zápasy jsou o prvním gólu, po kterém soupeř musí otevřít hru. Bohužel Škoda neproměnil vyloženou šanci," mrzelo kouče Nových Sadů.

Začátek druhé půle přinesl nečekanou zápletku. Domácí obrana propadla, míč se dostal k Mlčochovi a ten střelou do protipohybu brankáře poslal Troubky do vedení.

Nové Sady inkasovaný gól vybudil k větší aktivitě a ta brzy přinesla vyrovnání. Navrátil ve vápně hlavou prodloužil centr na zadní tyč, kde neomylně zakončil Jiří Vacek.

„Škoda, že jsme to vedení neudrželi trochu déle. Domácí by pak znervózněli, což by byla voda na náš mlýn," litoval trenér Troubek Lumír Stoklásek.

Od vyrovnávacího gólu na hřišti jasně dominovali domácí, kteří již v 56. minutě dokonali obrat. Režný vysunul Škodu a ten technickou střelou obstřelil brankáře – 2:1.

I další gólová akce domácích začala u aktivního Režného, jenž ve středu hřiště vybojoval míč, potáhl jej až do vápna a přihrál Blahovi. Ten si všiml na zadní tyči volného Navrátila, který s přehledem propálil Sholiha.

Rozklad v defenzivě Troubek podtrhl v 70. minutě stoper Lukáš Vala, který ve snaze odvrátit centr překonal vlastního brankáře a nechtěně zvýšil na 4:1.

„Domácí nás jasně přehráli. Byly tam hrubé individuální chyby. Nehráli jsme jednoduše a domácí nás potrestali," vyčítal svým svěřencům Lumír Stoklásek.

Troubky v závěru kapitulovali ještě jednou, když po pěkné akci uzavřel skóre Jan Blaha.

„Dokázali jsme se zvednout. Dali jsme pět gólů a dalších pět jsme ještě mohli dát. Soupeři už asi docházeli síly, protože hrajeme kombinačně a oni běhají bez míče," všiml si novosadský lodivod Trnečka.

Jeho tým se tentokrát obešel bez gólového příspěvku kanonýra Papicy, který nezvykle vyšel střelecky naprázdno.

„On samozřejmě chce dávat góly, ale nemůžeme to mít postavené jen na jednom hráči. Jsem rád, že se prosazují i ostatní," konstatoval Karel Trnečka.

FK Nové Sady – FK Troubky 5:1 (0:0)

Branky: 52. Vacek, 56. Škoda, 62. Navrátil, 70. Vala vl., 80. Blaha – 47. Mlčoch. Rozhodčí: Silný – Hodaň, Koláček. ŽK: Navrátil – Petráš, Benýšek. Diváků: 110.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Halady, Vacek – Novotný (79. Šrom), Dvořák (82. Andreev), Škoda, Blaha (80. Maliňák) – Režný, Papica. Trenér: Karel Trnečka.

Troubky: Sohlich – Haviernik, Vala, Pospíšil, Obrtel – Němčák, Jakubec, Petráš, Ticháček – Benýšek, Mlčoch. Trenér: Lumír Stoklásek.

Autor: Ondřej Kašlík

 

Zpět