Na sv.Václava tři body z Kralic

30.09.2011 08:46

Kralice počtvrté v řadě prohrály. Tentokrát zbytečně.

Kralice na Hané - Kraličtí fotbalisté vstupovali na svůj trávník k utkání proti Troubkám s odhodláním přetnout už nepříjemnou neúspěšnou šňůru, ale nedokázali to. Na vítězství mohli dosáhnout snadno, avšak body si v domácím prostředí nezajistili ani v takové situaci.

Kraličtí začali střelami z větších vzdáleností. Postrádaly ale patřičný směr, v lepším případě pak účinnost. Nejprve zahrozilo nebezpečí brankáři hostí, v 8. minutě střílel po centru Bukovce Vybíhal, ale míč prolétl těsně okolo pravého vinklu Marákovy branky do zámezí. Vzápětí se zprava střelecky neprosadil ani Valtr. Hosté narušovali úsilí domácích rychlými brejky, Winkler ale vybíhal ze své branky včas a některé centry středem hřiště likvidoval. Po začátku druhé čtvrthodiny střetnutí ale poslal před domácí branku z pravé strany hřiště centr Němčák. Stiskal míč netrefil, Stoklásek však ano a skóre utkání bylo otevřeno.

Po dalších dvou minutách centroval zprava Bukovec a Zdeněk Petržela, tváří v tvář s gólmanem Marákem, nastřelil bez přípravy jen jeho tělo. Zmatků před brankou hostí pak nedokázali využít Ondřej Petržela ani Bukovec, kralická střelecká úspěšnost notně pokulhávala. Domácí fotbalisté si koledovali o další trest a ve 28. minutě mohlo být skutečně ještě hůř. Němčákova přízemní střela od hranice velkého vápna nabrala směr do levé tyče Winklerovy branky…

Za pět minut pak chytl po brejku Troubek Winkler Němčákovu střelu z levé strany a následovaly další velmi nadějné možnosti domácích střelců. Byly tři a v jejich zahazování se hrotoví hráči domácího celku střídali. Z pohledu Kralických kýžené srovnání skóre přinesla 42. minuta utkání. Z pravé strany centroval Bukovec a 1:1 zařídil Valtr.

Po změně stran herní převaha domácích fotbalistů pokračovala, střelecká impotence však také. Šancí na vstřelení branek už měli Kraličtí v druhém poločase v porovnání s prvním méně, ale na vítězství v duelu to mělo stačit. Skutečnost však byla jiná, vítězství si zajistil tým z Troubek, když Stiskal poskytl dobrou přihrávku Němčákovi a rozhodující gól utkání padl z jeho kopačky.

Těsné vedení si potom hostující fotbalisté dobře hlídali, značné úsilí Kralických bylo marné. Po centru Valtra střílel Halenka těsně nad břevno, Kratinovu střelu, mířící do brankové sítě, zastavil v poslední chvíli na svých prsou Vala. Po celé utkání podporoval útočné úsilí domácích neúnavně i pravý obránce Ondřej Petržela, postaral se o celou řadu finálních přihrávek, ale střelci je nezachytili, nebo promarnili. Hrozba definitivního propadnutí ze střelecké produktivity vrcholila před závěrem zápasu.

Cetkovský nastřelil v šanci jen záda spoluhráče Valtra, pak zachránilo hosty břevno jejich branky a dorážka nevyšla Vybíhalovi. V další šanci nesedl míč dobře na nárt Skoupilovi, po centru Kratiny neuspěl Halenka a když poslal Valtr míč z přímého kopu těsně vedle pravé tyče Marákovy branky do autu, byl všem možnostem kralických hráčů konec.

„Před utkáním jsem to viděl špatně,“ zamýšlel se trenér Troubek Karel Josl, „máme zraněné hráče, chyběli Pospíšil, Gregovský i někteří další hráči. Celou sestavu jsem musel rozhodit, potíže jsem měl na krajích obrany i zálohy. Řekli jsme si že budeme zataženi bojovat a vyšlo to. Soupeř měl hodně šancí, byl lepší ve hře, ale špatný v produktivitě. Kraličtí jsou nyní zranitelní i doma, viděli jsme to už při jejich utkání s béčkem 1. HFK Olomouc.“

„I takový je někdy fotbal,“ pokyvoval po utkání hlavou kouč FC Kralice na Hané Roman Popelka, „Někdy jste horší a vyhrajete, někdy o třídu lepší a prohrajete. Na otočení výsledku a tříbodový zisk jsme měli, to určitě, ale možná z patnácti šancí jsme dali jeden gól… Výkonem v poli to byl dnes jeden z našich nejlepších zápasů, ale chybělo i trochu toho střeleckého štěstí. Na hřišti nechali hoši všechno, po fotbalové stránce jim nemám co vytknout. Jen ta koncovka, chyběl klid.“

VLASTIMIL KADLEC

FC Kralice na Hané –FK Troubky 1:2 (1:1)

Branky: 42. Valtr – 17. Stoklásek, 53. Němčák. Rozhodčí: Kubec – Kouřil, Kopecký. ŽK: Bukovec, Cetkovský, Vybíhal – Marák, Haviernik, Stoklásek, Cevela, Ticháček. Diváků: 220.

FC Kralice na Hané: Winkler – Ondřej Petržela, Cetkovský, Skoupil, Trnavský (52. Losman) – Valtr, Neoral (64. Halenka), Růžička, Vybíhal – Zdeněk Petržela (58. Kratina), Bukovec. Trenér: Roman Popelka.

FK Troubky: Marák – Haviernik, Cevela, Vala, Ticháček – Petráš (55. Kalina), Vrána, Stoklásek, Nemrava – Stiskal, Němčák. Trenér: Karel Josl.

Zpět