Litovel vyloupila trápící se Troubky

15.04.2014 10:47

Troubky – Jaro lepší než podzim? Tak to rozhodně neplatí u fotbalistů Troubek. Ti dostali v nedělním domácím střetnutí čtyřgólovou lekci od Litovle a rozšířili si tak svou nepříznivou jarní bilanci. Hosté z Litovle přijeli s jasným cílem.

„Samozřejmě jsme věděli, že domácím budou chybět vykartovaní hráči. Vsadili jsme vše na ofenzivní fotbal s aktivním napadáním, a to přineslo úspěch," řekl Petr Mrázek, trenér Litovle.

Jeho svěřenci se taktiky drželi příkladně a od prvních minut byli aktivní. Byli to také oni, kdo otevřel skóre zápasu. Po necelé půlhodině hry se po zahrávaném rohu Miklánka prosadil hlavou Jindra. Za nedlouho hostům vyšel únik po pravé straně a Kvapil navýšil vedení.

Troubky vrátil do hry Petráš, ale to byl však poslední radostný moment domácího týmu. „V prvním poločase jsme ještě jakž takž drželi se soupeřem krok, ale druhý poločas byl doslova katastrofou," konstatoval Pavel Němčák, vedoucí týmu Troubek.

Měl pravdu, Litovel zcela ovládla hru a bylo jen otázkou času, kdy své vedení navýší. Domácí museli navíc střídat zraněného kapitána Gregovského, který si poranil koleno. Prakticky vzápětí po dalším průniku soupeře také inkasovali. Definitivu troubecké zkázy dokonal zkušeně Kvapil.

„Soupeř byl ve všech činnostech lepší a zaslouženě zvítězil. Momentální forma většiny našich hráčů neodpovídá krajskému přeboru. Výjimkou byl gólman Sohlich, který podal přes obdržené branky velmi dobrý výkon," zmínil Němčák. „Z podzimní sestavy nám chybělo pět hráčů, a to se musí zákonitě někde projevit. Nečekali jsme zázraky, ale herní projev mužstva byl pro nás obrovským zklamáním," dodal.

„Na hře Troubek se podepsala neúčast několika klíčových hráčů. Nám se podařilo soupeře hlavně ve druhé půli přehrát. Vítězství 4:1 je zasloužené a můžeme být spokojeni," dodal Mrázek.

FK Troubky – TJ Tatran Litovel 1:4 (1:2)

Branky: 39. Petráš – 36. a 60. Kvapil, 27. Jindra, 59. Šrom.

Rozhodčí: Motal – Kašpar, Přikryl. ŽK: Petráš, Vala, Pospíšil, J. Haviernik, Ticháček – Heinz, Miklánek. Diváků: 110.

Troubky: Sohlich – Obrtel, J. Haviernik (76. Brázda), Vala, Pospíšil – Benýšek, R. Haviernik, Petráš, Němčák, Ticháček – Gregovský (58. Mlčoch). Trenér: Lumír Stoklásek.

Litovel: Bača – Plánička, Heinz, Jindra, Miklánek – Bednář, Kučera (74. Vaca), Šrom, Kvapil (77. Čep) – Krátký, Dragon (65. Otava). Trenér: Petr Mrázek.

 

Zpět