Derby s Kozlovicemi rozhodl svými brankami Tomáš Stískal

09.10.2011 19:44

Troubecký Stískal dvěma góly porazil Kozlovice

Okresní derby téměř sousedů v tabulce mezi Troubkami a hosty z Kozlovic přineslo další kolo krajského přeboru. Na těžkém terénu se z tříbodového zisku radovali domácí, kteří tak v průběžném pořadí už svého rivala přeskočili.

FK Troubky – FK Kozlovice 2:0 (1:0)

„Moc dobře jsme věděli o síle Kozlovic. Byl to pro nás těžký soupeř. Potřebovali jsme bodovat a tomu jsme uzpůsobili přípravu. Máme problémy s hráčským kádrem, a proto jsme zapojili do přípravy na utkání i ostatní hráče, kteří bojují o svou šanci. A musím říct, že se toho zhostili dobře,“ uvedl Karel Josl, trenér domácího celku.

Úvodní minuty patřily právě Troubeckým a jejich sérii rohových kopů, avšak udeřit mohlo na druhé straně, kdy Jan Dohnal nastřelil tyč.

„Hosté byli ze začátku nepříjemní, ale řekl bych, že jsme měli mírnou herní převahu. Soupeř v zápětí hru vyrovnal, nastřelil tyč, avšak nám se podařilo dát branku,“ přesunul se Josl do 17. minuty. Z pravé strany centroval Kalina od brankové čáry a Stískal se hlavou z malého vápna trefil přímo k tyči Mánkovy svatyně.

„Inkasovaná branka nás nijak moc nerozhodila. Naopak jsme si do poločasu vypracovali ještě čtyři slušné šance, jenže dvakrát Zezula a také Kaďorek s Petrášem mířili buďto mimo, nebo skvěle zasáhl gólman,“ pověděl kozlovický lodivod Kamil Štěpaník.

Poločas tedy skončil výsledkem 1:0. „Naše hra nebyla kvalitní, soupeř se díky brejkům dostával do velkých šancí. O přestávce jsem klukům v šatně domluvil a ti ve druhé půli hru výrazně zlepšili,“ poznamenal trenér Troubek.

Zřejmě zlomový okamžik nastal v 51. minutě, kdy šel Zezula sám na gólmana Maráka, avšak jeho střela se nevlezla mezi tři tyče. „To zřejmě rozhodlo,“ poznamenal Štěpaník.

„Kombinační kvalitní hrou jsme se dostávali tak od 65. minuty do šancí a vsítili ještě jednu branku ze standardní situace,“ prozradil Karel Josl. V 70. minutě se k přímému kopu z dvaceti metrů postavil domácí hrotový útočník Stískal a poslal míč mimo dosah brankáře Mánka – 2:0.

„Po druhé inkasované brance už to bylo hodně zlé. Jsem zklamaný z přístupu některých hráčů. Takhle by to dál nešlo, takhle se o body nebojuje,“ zlobil se Štěpaník na své svěřence.

To v táboře domácích vládla spokojenost. „Nastoupili i kluci z béčka, celý kolektiv bojoval a hrál srdíčkem, což je důležité. Za předvedený výkon musím kluky pochválit,“ znělo z úst troubeckého kouče.

Statistiky

Branky: 17. a 70. Stískal.

FK Troubky: Marák – Petráš, Vala, Vrána, Pich – Kalina, Haviernik R., Stoklásek, Ticháček (72. Gregovský), Němčák – Stískal (80. Vašica). Trenér: Karel Josl.

FK Kozlovice: Mánek – Petráš, Král Mar., Král Mich., Dohnal L. – Kaďorek, Stržínek, Dohnal J., Stokláska – Zezula, Kuba (82. Polívka). Trenér: Kamil Štěpaník.

Autor: David Klein

Zpět